Brojni slastičari i ljubitelji slastica družit će se u utorak, 17. listopada 2023. u hotelu Well u Termama Tuheljna ovogodišnjem internacionalnom kongresu slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva Interslast.
Interslast 2022-arhiva
Prilika je to za sve da kušaju više od 200 vrsta kolača i slastica iz Hrvatske, Slovenije, Europe i svijeta. Tako će ove godine, osim naših i susjednih vrhunskih slastičara, slastice pripremati i presdtavnici iz Izraela, Armenije, Brazila, Australije i Italije.
Program je zaista raznolik i se sastoji od predavanjaeminenthin stručnjaka u slastičarstvu, stručnih radionica, natjecanja učenika, slastičara područja Alpe Adria i zemalja ex YU (Artslast 2023.), natjecanja seniora, profesionalnih slastičara i slastičara hobista, a bit će i prezentacija izvornih kolača i domaćih proizvoda na posebnim promotivnim štandovima.
Natjecanje u 3 kategorije
Natjecanje će se odvijati u 3 kategorije:
1. orehnjača – potica
2. slastičarske breskvice
3. makaronsi/makaroni
Stručni žiri predvodi Miroslav Dolovčak, predsjednik ocjenjivačke sekcije HKS Kuharskog saveza Hrvatske, a među ocjenjivačima su najpoznatija hrvatska slastičarska imena; Dragica Lukin, Stjepan Vincek, Branko Ognjenović, Sandra Jadek, Štefica Gulija, Branko Čukelj, Ivan Borovac, Dražen Đurišević, i Zlatko Sedlanić.
Kako kažu organizatori, do sada je prijavljeno veliki broj natjecateljskih, seniorskih i juniorskih ekipa iz Hrvatske, a samo iz Slovenije dolazi gotovo 30 ekipa iz 6 slovenskih srednjih strukovnih škola.
Interslast 2022-arhiva
U predstavljanju izvornih kolača sudjeluje 20.-tak Udruga žena i društava za promicanje slastičarske baštine iz Koprivničko-križevačke, Krapinsko-zagorske, Virovitičko-podravske, Varaždinske i Zagrebačke županije.
Visoki pokrovitelj Interslasta je Krapinsko – zagorska županija i župan Željko Kolar, Turistička zajednica Krapinsko – zagorske županije i Obrtnička komora Krapinsko – zagorske županije.
Stručni pokrovitelj je HKS, Hrvatski kuharski savez i Udruga slastičara Hrvatske, a organizator je Novinsko poduzeće Robinson iz Zagreba.
Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.
Neophodni kolačići
Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.
Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.