U danima kruha i Mjesecu hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Krapina ispričana je priča o toplom, zdravom i mirisnom kruhu koji možete pripremati i jesti bez grižnje savjesti i u koji ne dodajte ništa više od kvalitetnog brašna, soli, vode i ljubavi.
Svjetski poznato ime u području pekarstva je jučerašnja gošća knjižnice Anita Šumer. Bivša učiteljica i prevoditeljica na engleski i njemački jezik spletom okolnosti prije 12 godina, odlučila je ispeći kvalitetan i lako probavljiv kruh. Bilo je tu pokušaja i promašaja, ali stvorivši vlastiti starter kvasac stvorila je vrli svijet pekarskih proizvoda koje su gosti imali priliku degustirati.
Anita je jučer, 21. listopada u knjižnici predstavila i jednu od svojih knjiga.
Njen kvasac “Rudl” nalazi se u knjižnici kvasaca u Belgiji, a do sada je izdala i tri nagrađivane kuharice.
Anita vodi radionice u rodnoj Sloveniji, Hrvatskoj i mnogim drugim zemljama, na društvenim mrežama ima milijunsku publiku, a vi ćete imati priliku sudjelovati na radionici u Krapini početkom 2025. godine.
zip.krmedia.hr 22.10.2024.