Tko u Hrvatskom zagorju najbolje spravlja delikatesu našeg područja, devenicu, znat će se idućeg petka, 09. prosinca 2022. u večernjim satima kada će se proglasiti pobjednik natjecanja “Loborska devenica“.
Riječ je o natjecanju u spravljanju najkvalitetnije devenice, a bit će organizirano i kušanje vina. Ove će godine natjecanje pratiti budno oko proslavljenog zagorskog chefa Tomislava Špičeka koji stiže u Lobor kao gost.
Samo natjecanje ima jasna i stroga pravila prema kojima se uzorci moraju predati sat vremena prije početka natjecanja koje je na rasporedu u petak, 9. prosinca od 18.00 sati u Lovačkom domu u Loboru. Devenice ne smiju biti smrznute, a svatko će spravljati dva para devenica.
Sve ljubitelje ovog specijaliteta načelnica Ljubica Jembrih poziva u Lobor: “Mislim da ne postoji osoba na našem području koja ne uživa u devenicama. Praktične su za pripremu i brzo gotove, odlično se sljubljuju s raznim prilozima, a nevjerojatnog su okusa. Veseli me degustirati što će nam pripremiti naši natjecatelji, a stručno nepce našeg ovogodišnjeg gosta zasigurno će pomoći natjecateljima da budu što bolji u pripremi. Obratite pažnju na pravila i vidimo se u petak,” – poručila je Jembrih.
Odluku o najboljima donijet će stručna komisija. Nagrade nisu zanemarive, budući da pobjednika očekuje 800 kuna, druga nagrada iznosi 500, a treća 300 kuna. Dodijelit će se i dvije utješne nagrade od 100 kuna.
Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.
Neophodni kolačići
Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.
Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.