U Krapinsko-zagorskoj županiji svake godine sve više raste potražnja za radnicima uslužnog sektora i to prvenstveno konobara i kuhara.
Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda u Krapini Goran Vukmanić poručuje kako je potražnja za konobarima konstantna te je svake godine potrebno oko 200 radnika, a kuhara oko 140 godišnje.
– Iskreno brojke su puno veće, kolege ugostitelji više ni ne traže radnike na Zavodu za zapošljavanje već komuniciramo međusobno, oglašavamo se preko društvenih mreže i slično. Pribjegavamo i uvoznoj radnoj snazi, oni koji imaju mogućnost smještaja – istaknuo je predsjednik Ceha zagorskih ugostitelja pri Županijskoj obrtničkoj komori, Ivan Đurkin Benkotić, koji je i sam ugostitelj. Isto tako je istaknuo i važnost, ali i vlastitu angažiranost u projektu “Regionalni centar kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Zabok” koji će svake godine osposobljavati kadar za rad u turizmu.
Ova web stranica koristi kolačiće tako da vam možemo pružiti najbolje moguće korisničko iskustvo. Podaci o kolačićima pohranjuju se u vašem pregledniku i obavljaju funkcije poput prepoznavanja kod povratka na našu web stranicu i pomaže našem timu da shvati koji su dijelovi web stranice vama najzanimljiviji i najkorisniji.
Neophodni kolačići
Neophodni kolačići trebali bi biti omogućeni uvijek kako bismo mogli spremiti vaše postavke kolačića.
Ukoliko onemogućite ovaj kolačić, mi nećemo moći spremiti vaše postavke. To znači da ćete prilikom svake posjete morati odobriti ili blokirati kolačiće.